Kennismakingsspellen

Kempenkamp 2016 is van start! En dat kan natuurlijk niet met iets anders dan met de kennismakingsspellen. In groepjes deden de kinderen verschillende spelletjes.
Het eerste spel draaide om het vinden van teamleden met behulp van codenamen. Dit werd gedaan aan de hand van hints die op verschillende kaartjes sloegen. De kinderen moesten proberen de juiste kaartjes aan te wijzen. Een pindavrijkamp is meteen al mislukt: een van de kaartjes bevatte het woord ‘pinda’!
Een andere kwaliteit die belangrijk is voor een spion is het hebben van mensenkennis. Dit werd getest via het spel ‘raak iemand aan van wie je denkt dat…’ Zo komen de kinderen erachter of ze mensen juist hadden ingeschat. Heeft Emily inderdaad een kat?
Daarnaast is het voor een spion van groot belang om een boodschap over een grote afstand te kunnen overbrengen. Dit werd gedaan door middel van het welbekende doorfluisteren! Het is echter nog steeds een raadsel hoe de zin ‘Fijn, lolsmurf gevonden. Als bedankje heeft hij een pakje voor zijn redders…’ veranderd is in ‘Smulsmurf heeft een ei gebakken. Dit maakte haar blij.’
Tot slot moet een spion in staat zijn om een code te kraken. Waar sommige kinderen zoals Michael en Dirk een natuurtalent bleken, hadden sommige anderen wat meer tijd nodig om het grote geheim te achterhalen. Want wat mag een mens meenemen naar ‘het land van geen idee’?
Dan het belangrijkste onderdeel: de bekendmaking van de groepjes! Op het grasveld lagen ballonnen met daaraan de spionnennamen. In de ballonnen waren de groepsnummers te vinden. De groepjes zijn als volgt:

Groep 1: Team Mystic
Agent 1 – Lucas Prins
Agent Henk – Xander Ye
Agent 003 – Jelte Steer
Agent Koen – Koen Aarts
Detective Holmuis – Tomek Beek
Agent Skanda – Skanda Bhat

Groep 2: Geen ID
Agent B – Bart van Asperdt
Agent Yuri – Guus van der Velden
Mister Bean – Teun Claassen
James Bond – Rens Beek
Agent Eletho1 – Thomas Eleveld
Agent Gwen – Gwen Kursten

Groep 3: Sherlock Homies
Agent Ja – Fobbe Steer
Agent Ik weet het niet – Oleksander Telyuk
Agent 007 – Casper Bijker
Agent Bob de Bouwer – Leo Gorgy
Agent E – Ernst Siegert
Agent Noor – Noor Schram

Groep 4: ?
Agent Stiekeme Vos – Timo Vos
Agent Sherlock Holmes – Marius Beek
Agent 00J – Jannes Kuipers
Agent Brillieboy – Ties Verberne
Agent Zwarte Duister – Iris van der Eng
Agent Cheeta – Willem Horijon

Groep 5: Secrets
Agent Oranje – Thomas Lomans
Agent 012 – Mika Rutjens
Agent D – Dion Nuijens
Mister mèèèèèèh – Merlijn Kursten
Agent Rob – Rob Schram

Groep 6: MI6
Agent Bananenman – Michael Lomans
Agent Doge – Dirk Ogier
Agent Johnny – Kevin Gijsbers
Agent Lezer – Emily Heugen
Agent P – Lars Rutjens
Agent Pikachu – Vlad Mitcan
kennismaking2

kennismaking1

Sorry, comments are closed for this item.