Babylonië

Zondagavond stond er het ouderwetse ‘Babylonië’ op het programma. De Smurfen hadden de meest uiteenlopende en gekke voorwerpen meegenomen. Om de beurt werd er een (vaak ongeloofwaardig) verhaal verteld over wat het voorwerp was en daarop volgend moesten de groepjes raden welk verhaal het echte verhaal was. Niet alle verhalen kwamen even geloofwaardig over op de groepjes. Vooral de ‘ontluchter’ van een wijnfles werd niet geloofd of de ‘duivenring’ waar Hippesmurf van zijn eigen verhaal de slappe lach kreeg. Vanzelfsprekend stemde niemand op Hippe…
Na deze ronde waren rare wetten aan de beurt. Zoals jullie misschien wel weten heeft Amerika soms rare wetten. Zo is het zo dat in New Jersey bestuurders zonder armen geen tol hoeven te betalen. Achter elkaar werden verschillende rare wetten verteld en moesten de groepjes raden wat de echte wet was.
Als laatste werden een paar rare feiten genoemd. De groepjes moesten raden welk genoemd feit waar was. Zo is het zo dat krokodillen stenen doorslikken om naar de bodem te kunnen zakken. Af en toe waren de feiten zo gek dat de groepjes dachten dat geen van de feiten waar was, wat soms voor twijfel zorgde. Gelukkig wisten de meeste groepjes uiteindelijk toch het goede feit te raden.
Al met al hebben de kinderen veel opgestoken van onze verhalen en misschien belangrijker nog: veel plezier gehad met het luisteren en raden naar de meeste bizarre verhalen!

Leave a Reply