Geluidenspel

Op woensdagavond werd het geluidenspel gespeeld. Bij dit spel gingen de kinderen naar het bos, waar ze allemaal geluiden hoorden van geluiden die je niet een twee drie in het bos zou verwachten, namelijk muziekinstrumenten. Een groepje smurfen had zich in het bos verschanst en gaven de kinderen een melodietje mee. Vrij snel was duidelijk dat ze dit liedje al eens eerder gehoord hadden, namelijk Yellow Submarine van de Beatles (de echte dan). Nadat alle geluiden verzameld waren zouden de kinderen zich bij de post melden. Dit bleek echter niet door iedereen te worden begrepen (teveel gefocust op andere geluiden?), waardoor maar twee groepjes de post wisten te vinden.

Het melodietje dat de kinderen kregen mochten ze gebruiken om het nummer te coveren, oftewel een aangepaste versie te maken. Dit leidde tot creatieve vondsten. Zo hadden de spelende stukken uitstekend opgelet bij de rapclinic, want zij hebben het nummer in rapvorm gegoten. Ook de Beatles wisten iets origineels te maken, niet gek natuurlijk als je zelf het nummer geschreven hebt!

Overigens waren de kinderen niet alleen goed in geluiden opsporen: in het bos werd ook een verloren portemonnee inclusief pasjes opgespoord. De eigenaar was jullie hiervoor erg dankbaar!

De eerste noot: 7
De saxofoonspelende superschakers: 8
De Beatles: 9
De spelende stukken: 10
Harmonie de Torens: 7
De krakende noten: 6

De uitvoeringen van Yellow Submarine op Youtube:
Harmonie de Torens
De krakende noten
De Beatles
De eerste noot
De saxofoonspelende superschakers
De spelende stukken

Sorry, comments are closed for this item.