Het smokkelschaakspel

Vandaag keken de kinderen vreemd op toen ze hoorden dat ze weer mochten gaan smokkelen. Dit keer wel van A naar B. En wel in de volgorde: Trompet -> trompet -> gitaar -> gitaar -> drumstel -> microfoon -> trompet -> trompet -> gitaar -> gitaar > drumstel. Ze wisten nog niet waarom, maar ze deden het. Na veel gesla en geren misten Marius, Tomek en Rob alledrie nog maar een instrument. Uiteindelijk kwam Rob 5 seconden eerder binnen dan Tomek en was het spel afgelopen. Tijd voor friet.

Na het eten kwamen de kinderen er achter waar ze voor gesmokkeld hadden. De gesmokkelde instrumenten waren vertaald naar schaakstukken. Een trompet werd 2 pionnen, een gitaar een paard of een loper, een drumstel een toren en een microfoon een dame. Met deze stukken mochten ze op eigen helft een stelling bedenken. Daarmee zouden ze gaan schaken. Dit leidde onderandere tot mat in een op de eerste zet bij de wedstrijd tussen potige smurf, Judah verving, en Yannick.

De krakende noten wisten hun succes bij het smokkelen goed om te zetten naar winst bij het schaken. De eerste noot daar integen had maar 1 instrument minder binnen gehaald, maar won veel minder schaak partijen.

De behaalde scores:

De eerste noot: 7
De saxofoon spelende superschakers: 9
De Beatles: 8
De spelende stukken: 6
Harmonie de Torens: 7
De krakende noten: 10

IMG_7471

IMG_7465

Sorry, comments are closed for this item.