Gongschaak

Vanochtend was het eerste spel van de dag: gongschaak. Dit spel was voor sommige kinderen bekend en de rest kreeg te horen dat ze gingen schaken, maar dat ze moesten zetten op het geluid van de gong die elke 8 seconden ging. Niet ervoor en niet erna. Een paar kinderen waren aan het klagen dat het te lang duurde, terwijl anderen in tijdnood een pionzet moesten spelen. Toch werd er over het algemeen met de gong gezet. Duurt het eindspel te lang? Klik. Klik. De gong gaat nu elke 6 seconden. Een aantal kinderen kon niet goed met regelmaat zetten en ze verloren meer dan ze van tevoren gedacht hadden. Anderen maakten goed gebruik van de moeilijkheden van anderen. Uiteindelijk had Timo de volle 100%-score en Jesse had ook maar één remise, naast de andere 4 wedstrijden gewonnen te hebben.

Onder andere dit leidde tot de volgende scores:

De eerste noot: 6 punten
De saxofoon spelende superschakers: 8 punten
De Beatles: 5 punten
De spelende stukken: 10 punten
Harmonie de Torens: 9 punten
De krakende noten: 7 punten

DSC03117

DSC03125

DSC03132

Sorry, comments are closed for this item.