De Grote Muziekquiz

Omdat het de hele middag al aan het regenen was, bleven we dit keer binnen voor het middagspel. Dat spel was de quiz. En het was niet zomaar een quiz; het was de grote muziekquiz. Onder de bezielende leiding van Moppersmurf werden niet minder dan 10 verschillende spellen gespeeld. Er werd gespeeld met de drukknoppen om zo snel mogelijk liedjes of muziekinstrumenten te raden. Ook moesten er weer moeilijke woorden gespeld worden en natuurlijk werd er tussendoor ook Jenga gespeeld. De quiz werd afgesloten met 4 moeilijke raadsels. Voor de lezers hier het laatste en moeilijkste raadsel dat door geen van de groepjes goed opgelost werd.

Een rover besluit een kasteel te beroven. Hij vermomt zich als muzikant om binnen te komen, maar eerst verbergt hij zich nog even in de bosjes, want hij moet er nog achter komen welk wachtwoord je moet kennen om op de binnenplaats te komen. Net als hij achter een boom wil kruipen, stuift er een ridder op een paard langs hem, naar de poortwachter.

‘Zo Fredo, wat een haast, zeg’, lacht de poortwachter. ‘Geen tijd, geen tijd, zeg nou maar!’, hijgt de ridder. ‘Twaalf’, zegt de poortwachter, ‘Zes’, zegt de ridder. De poortwachter knikt en de ridder kan naar binnen.

‘Zozo’, denkt de rover, ‘volgens mij moet je de helft zeggen van het getal dat de poortwachter noemt. Ja, ik weet het zeker. Maar ik zal toch nog maar even wachten, voor alle zekerheid’. Dus hij wacht, tot er een oud vrouwtje bij de poort komt.

‘Dag Maria’, zegt de poortwachter, ‘nog lekkere eieren uit je kippenhok vandaag?’ ‘Jazeker’, antwoordt het vrouwtje. ‘Acht’, zegt de wachter. ‘Vier’, zegt het vrouwtje. En ze mag naar binnen.

De rover weet nu wat hij weten moet, maar als hij opstaat, komt er net een koopman aan.

‘Goedendag, beste man’, zegt de wachter, ‘wat kom je doen?’ ‘Ik heb mooie waar voor de koning en zijn vrouw. Kettingen en sieraden.’ ‘Goed’, zegt de wachter, ‘maar eerst moet ik het wachtwoord van je hebben. Zes.’ ‘Drie’, zegt de koopman. ‘Goed, je kunt naar binnen’.

Nu komt rover uit zijn schuilplaats. Hij groet de poortwachter. Die is wat achterdochtig. ‘Weet je het wachtwoord?’, vraagt hij. ‘Jep’, zegt de rover. ‘Oke… tien’, zegt de wachter. ‘Vijf’, zegt de rover, zeker als hij is. Maar dan roept de wachter opeens: ‘ Soldaten, gooi deze bedrieger in de kerkers!’ De rover wordt gepakt, zijn antwoord was fout.

Wat had hij dan wel moeten zeggen?

Als dit ook voor de lezers te moeilijk is, kan je na het kamp de kinderen om hints vragen.

Uiteindelijk wisten de saxofoonspelende superschakers te meeste punten te behalen en daarmee de quiz te winnen.

De eerste noot 6
De saxofoonspelende superschakers 10
De Beatles 8
De spelende stukken 9
Harmonie de Torens 7
De krakende noten 6

DSC03078

DSC03079

Sorry, comments are closed for this item.