Dag 6: Estafetteschaak

In de bloedhete zon stond het estafetteschaak op het programma. Hierbij spelen 2 teams tegen elkaar op één bord dat 12 meter van de kinderen af staat. Het team dat aan zet is stuurt één speler naar het bord toe om een zet te doen. Nadat de zet gedaan is, drukt hij de klok in en rent weer terug naar z’n team. De volgende speler wordt aangetikt en die mag dan naar het bord toe rennen om de volgende zet te doen. Met 10 minuten per team op de klok wordt er doorgespeeld totdat er iemand mat staat of de vlag is gevallen. Doordat er iedere keer als je aan zet bent 5 kinderen al weer geweest zijn, krijg je steeds een totaal nieuwe en onbekende stelling te zien. Sommige kinderen riepen standaard iedere keer dat ze weer bij het bord aankwamen “wat een flutstelling!”. Ook al stonden ze een dame voor.

Tussen de zetten door zochten de kinderen zoveel mogelijk de schaduw op en tussen de wedstrijden door werden komkommers gegeten en water gedronken. Vanwege de hitte werd het programma aangepast en werd er een halve competitie afgewerkt in plaats van een hele. Na 2 ronden stonden De Criminele Kippen en De Oplichtende Pyromanen met ieder 2 punten bovenaan. Zij mochten nog een finale spelen. Na een spannende strijd met wisselende kansen waren het De Oplichtende Pyromanen die aan het langste eind trokken.

1. De Oplichtende Pyromanen

2. De Criminele Kippen

3/4. Oma’s Maffia/De Bewakers

Sorry, comments are closed for this item.