Dag 2: Opdrachtschaak

Bij opdrachtschaak dachten de kinderen een normaal potje schaak te gaan spelen. Niets bleek minder waar. Opdrachten van Potige en Brillie veranderden het spel helemaal! Deze twee smurfjes hadden een leuk deuntje opgezocht dat afgespeeld werd, telkens als er een opdracht in het verschiet lag.
Dat bleek soms minder goed uit te pakken dan verwacht voor de kinderen. Zo bleek โ€˜opeensโ€™ een stuk van het bord te verdwijnen. Toevalligerwijs net als je die nodig had om te winnen. De reacties van de kinderen waren dan ook door de hele zaal te horen wanneer plots je Dame van het bord moest worden gehaald!
Bij Joris vielen de opdrachten de hele tijd net verkeerd uit. Steeds als hij zijn stukken weer zo had gezet dat hij ging winnen, viel de opdracht nadelig uit. In de wandelgangen wordt de neutraliteit van de smurfen sterk in twijfel getrokken.
Uiteindelijk kwamen De Oplichtende Pyromanen als winnaars uit de bus.

Team

Teamnaam

Punten

1

Criminele kippen

8

2

De Bewakers

7

3

Oma’s Maffia

9

4

De Oplichtende Pyromanen

10

4 Comments

  1. Dag Diana,

    Nou, jullie zijn goed van start gegaan. Flink buiten geweest en zo. Je hebt de komende week erg lekker weer, dus geniet er maar van. Veel plezier maken hoor dit jaar. Ik mis je,

    Papa xxx

  2. Ach arme Joris waren de smurfjes je zo aan het plagen ๐Ÿ˜‰

  3. Het ziet er naar uit dat jullie onverwachts toch nog moeten nadenken. Gezien de score een uitdaging voor sommige ๐Ÿ™‚ schaken is een leuk spelletje, vooruit denken is een kunst, en “zomaar” stukken moeten afstaan is een zonde.

    Zeer goed gedaan pyromanen en de volgende keer weer meer geluk bewakers. Laat de pyromanen niet te te veel oplichten.

    Joyce, Martijn, Fons, Julian, Darrell en Faas nu gaat het echt beginnen. Laat zien dat jullie ze allemaal kunnen Bewaken, Controleren en Overwinnen. Suc6 en veel plezier.

    Stijn

  4. Zo zit Nick in een watergevecht en het volgende moment in een schaakgevecht.

    Veel plezier Nick en natuurlijk alle anderen, papa

Leave a Reply