Dag 6: Dobbelschaak

Na uitgebreide felicitaties aan iedereen, werd het de hoogste tijd voor dobbelschaak. Het was niet schaken zoals gebruikelijk, lekker rustig en binnen, maar buiten en actief. Helaas was er geen zonnetje en moesten de regenjassen uit de tassen getrokken worden, waarna weer en wind getrotseerd werden door kinderen en smurfjes. Twee teams speelden tegen elkaar op 10 borden. Om beurten werd er gedobbeld en naar het bijbehorende schaakbord gesprint om daar zo snel mogelijk te winnen. Door de smurfjes werd af en toe een tussenstand geroepen om de spanning op te voeren en dan werd er nog even extra hard gerend voor de overwinning. Uiteindelijk hadden de Piñata’s de beste combinatie van snelheid en tactiek en wonnen dit spel.
De smurfjes dachten deze week het afdrogen aan de kinderen over te kunnen laten, maar helaas dacht de regen hier vandaag anders over en dus stonden de smurfjes helaas toch af te drogen… en wel in de regen. De kinderen waren ondertussen al weer lekker binnen een Donald Duck aan het lezen of druk aan het oefenen voor de bonte avond! Ondanks de regen, toch een zeer geslaagde ochtend!

Leave a Reply