Dag 3: Oud-Hollandse spelletjes

Hoewel het dierendag was en geen Koninginnedag meer, hebben we een markt vol oud- (en minder oud-) Hollandse spelletjes georganiseerd. De groepjes mochten zelf – wanneer ze klaar waren – van het ene naar het andere spel lopen/rennen. Tot grote vreugde van de smurfen ging dat aardig goed. Natuurlijk waren klassiekers als hinkelen, de altijd frustrerende spiraal en blikgooien aanwezig. Samenwerking werd getest met een labyrint, waarbij 1 groepslid geblinddoekt met behulp van aanwijzingen door een doolhofje geleid moest worden. Behendigheid kon juist gemeten worden met een wedstrijdje springtouwen of juist met een zakloop-estafette. Natuurlijk moest er ook af en toe flink gerend worden, ditmaal bij de estafette-sprint. Vraagteken?! liet zich van zijn beste kant zien en sleepte de 10 punten in de wacht. De knallende vuurpijlen waren helaas met slechts 4 punten de verliezers. Zij zullen bij een ander spel weer moeten knallen.

Leave a Reply