Dag 6: Skischaak

Na een lange dag zwemmen en een heerlijke kliederboel op de tafel bij het avondeten staat voor het avondspel het skischaak op het programma. De groepen spelen team tegen team een potje schaak met één doel: zoveel mogelijk schaak geven en/of mat zetten. Bij skischaak is de uitslag van de eigen partij niet van belang. Op een centrale tafel liggen vier schaakborden achter elkaar en elk team heeft een eigen skiër die de reuzenslalom skiet, elke keer als er schaak wordt gezet schuif de skiër een stapje op en bij mat zelfs twee. De skiër die als eerste de afdaling (32 velden) bedwingt is de grote winnaar. Het levert een felle strijd op, met zelfs dubbelschaak, stukoffers en tussenzetten om het schaak van de tegenstander te voorkomen. Onder leiding van Hendrie lukt het PSV om tot tweemaal toe de afdaling als snelste te bedwingen. In de laatste ronde worden ze door hun directe tegenstander (het team Coolkids) door een eindsprint ingehaald. Beide teams hebben op dat moment meer dan een bordlengte voorsprong op de overige zes teams.

PSV 10
Super Coole Kikkers 5
IJsberende Pinguins 6
Vreetzakken 6
Pinguins van Madagaskar 6
Ijsbergslaetende Pinguins 5
Coolkids 8
Koele Ijsberen 4

Leave a Reply