Kempenkamp 2009: Rode draad deel 1

Zoals ieder jaar hebben we op het kamp een Rode Draadspel. Dit spel duurt het hele kamp lang en wordt vlak na elke maaltijd gespeeld. Dit jaar spelen we, volledig in het thema, Ganzenbord!

Natuurlijk is het spel iets aangepast. We hebben veschillend gekleurde vakjes en deze komen overeen met een bepaalde soort opdrachten. De categorieen zijn:

  • Geluk
  • Pech
  • Raadsels
  • Creatief
  • Moet dat?

Schaakpuzzels

Iedere groep mag na elke maaltijd 1 keer gooien met de dobbelsteen en ze krijgen een opdracht van de kleur waar ze op terecht komen. Als ze de opdracht goed volbrengen mogen ze de volgende keer weer gooien. Als het niet is gelukt moeten ze een beurt overslaan. Het team dat het verste komt krijgt uiteindelijk de meeste punten. Er is ook nog een bonuspunt te verdienen voor de eerste groep die bij het eindvakje komt.

Het is dinsdag en inmiddels hebben de groepen alweer 6 beurten gehad. En er is al flink wat gebeurd.

De losgeslagen ratten begonnen met een opdracht uit de categorie Moet dat?. Carl was van plan de opdracht aan te pakken, maar toen er een bekertje pure aanmaaklimonade moest worden gedronken wilde hij toch liever dat Joris de opdracht deed. Ze mochten verder maar door pech en het niet op kunnen lossen van een schaakpuzzel kwam hun paard tot nummer 6.

Een schaakopdracht

Wit is aan zet. Wat is de beste zet?

Antwoord: h8L is de enige zet die wint (Ld4 dreigt mat, bij promotie tot dame of Te4 is het pat)

De tractorpulling monteurs, die inmiddels versterking hebben gekregen van Rutger, hebben een wilde rit achter de rug. Het oplossen van een schaakpuzzel leverde hen de volgende beurt op. Maar helaas door een ongelukkige sprong op een pechvakje moesten ze opnieuw beginnen. Een paar keer 6 gooien bracht hun schaap weer naar plek 30.

De loeiende kippen staan na 6 beurten op de verste plaats, namelijk nummer 35. Ondanks dat ze een beurt moeten overslaan, een avond een mitella moesten dragen voor een avond en 2 schaakpuzzels moesten oplossen, stond het geluk aan hun zijde en mocht hun paard naar 35 springen.

Schaakpuzzel

De witte koning is van het bord gevallen. Waar moet hij staan (dit kan maar één veld zijn)?

Antwoord: De koning staat op c3. De laatste zetten zijn 1. c2-c4 b4xc3 e.p.+ 2. Kb3xc3+

De Boerenslaatjes gaan goed achter de rest aan. Zij moesten 5 regenwormen gaan vangen voor in de sla van boerensmurf. Met wat moeite en graafwerk lukte dit en ze mochten verder. Ze moesten daarna alleen nog even klungelsmurf met wc-papier inpakken zodat ij zich niet kon bezeren. Hun kip is imiddels op plaats 16 beland.

De groep van The Red-Bullies begon met een vliegende start. Ze gooien 5 maar mochten door het geluksvakje meteen nog 6 plaatsen vooruit. Vervolgens hielp het raadsel niet mee en moesten ze een beurt wachten. Met nog een paar paardensprongen van hun rode stier, en Indie de held die een paar flinke happen sambal moest opeten, staan ze nu op nummer 18.

Raadsel: Vage Bekenden

Een man en een vrouw komen elkaar tegen. Zegt de man: ‘ik denk dat ik u ken’. ‘Dat moet wel’, zegt de vrouw, ‘want je moeder is de enige dochter van mijn moeder.’

Wat voor relatie hebben ze met elkaar?

Antwoord: Het zijn moeder en zoon.

De Binckse Boeren, vernoemd naar de blokhut, springen vrolijk over het bord heen. Een schaakpuzzel of een raadsel uitvoerend, met wisselend succes. Het heeft hun trouwe hond naar plaats 24 gebracht.

Leave a Reply