Dag 2:IJstafetteschaak

Zondagochtend was het tijd voor estafetteschaak, voor de gelegenheid natuurlijk omgedoopt tot ijstafetteschaak. Daarbij spelen de teams tegen elkaar in, je raadt het al, estafettevorm. En omdat er natuurlijk ook gerend moet worden, hebben we aan allebei de kanten van het schaakbord een pylon neergezet. Op een afstand van niet minder van 10 meter welteverstaan. Dus: kind 1 doet een zet op het bord, drukt de klok in (ook dat nog!) en rent dan terug naar de pylon waar het groepje staat te wachten. Het volgende kind wordt aangetikt en rent weer naar het bord. Enzovoort, enzovoort. Het is eigenlijk precies hetzelfde als gewoon schaken. Je wordt alleen iets meer moe.

Sommige partijen duren zo 2 minuten en sommige ook de volle 20 minuten. En omdat het niveau van de kinderen heel erg verschilt, zijn uitslagen nooit te voorspellen. Zelfs teams met een dame minder hebben nog partijen gewonnen. Want je hoeft maar 1 iets mindere zet te doen en de stelling kan zomaar omslaan. Ook is iedere stelling die je aantreft een complete verrassing omdat er 5 zetten (of 11 als die van je tegenstanders ook meerekent) zijn gedaan sinds je voor het laatst bij het bord was. Je kan dus een toren vóór staan en als je een minuut later de volgende keer bij je bord bent, een toren achter staan. Of andersom. Maar dat maakt het alleen maar leuk. Vooral voor de toeschouwers.
Vier rondes zijn er in totaal gespeeld. Niet één team heeft alle 4 de partijen gewonnen. Wel waren er 3 teams met 3 punten en die zijn dus gebroederlijk bovenaan geëindigd: PSV, de IJsberende Pinguïns en de Koele IJsberen.

De scores:

PSV 10
Super Coole Kikkers 2
Ijsberende Pinguins 10
Vreetzakken 7
Pinguins van Madagaskar 7
Ijsbergslaetende Pinguins 4
Coolkids 7
Koele Ijsberen 10

3 Comments

  1. Zo te zien hebben jullie het heel erg leuk
    Veel plezier allemaal
    Carin (moeder van Jasper )

  2. jeremy je rende zo snel dat ik je niets zag hahahaha

  3. Wat een leuk kamp hebben jullie daar toch. Ik zou er ook wel bij willen zijn, maar moet helaas van de week hard werken 🙁 .
    Slapen jullie ook wel een beetje ’s avonds, of komt er dat niet van, omdat het allemaal zo cool is?

Leave a Reply